Bihor

Şeful pompierilor a vizitat Bihorul
Sursa"Crisana"
Laborator de Igiena Radiatiilor din Oradea...S-ar fi rezolvat probleme de transport majore luând ULF-uri la preţ decent

I-am solicitat primarului Oradiei să comenteze diferenţa de preţ dintre tramvaiele ULF Siemens pe care le va avea Aradul şi cele pe care le-a cumpărat Oradea.

„Am susţinut dintotdeauna că tramvaiele ULF au fost achiziţionate la un preţ prea ridicat. Iar acum se dovedeşte negru pe alb. Nu e normal ca un pod rutier peste un râu ca şi Crişul Repede să coste mai puţin decât un tramvai”, a declarat Ilie Bolojan.

Acesta a mai amintit că tramvaiele ULF au fost achitat cash, fără nicio cofinanţare europeană, ci doar printr-un împrumut care cântăreşte mult la gradul de îndatorare al municipiului.

„S-ar fi rezolvat probleme de transport majore cumpărând ULF-uri la preţ decent.Cu diferenţa de preţ ce o constatăm astăzi, s-ar fi putut realiza proiecte radicale pentru fluidizarea traficului în Oradea. La concursul de proiecte de reamenajare a Pieţei Unirii am fost nevoiţi să punem condiţii de limitare a preţului. Dar ar fi fost salutară o subtraversară rutieră a viitoarei pieţe pietonale. Aşa va trebui să găsim soluţii de deviere, şi nu va fi uşor.

La fel, şi în Centrul Civic s-a pus problema unei subtraversări rutiere, la moment dat, dar costul mare ne-a obligat să abandonăm proiectul care ar fi legat tot Centrul istoric cu un acces pietonal turistic până în Cetate”, ne-a mai declarat edilul-şef al Oradiei. sursa:"bihor online" ____________________________________________________________________________________ Renate Tolvai

Într-o perioadă în care artiștii români cuceresc topurile muzicale internaționale, bihorenii nu se dezmint, ajungând să susțină spectacole în fața a zeci de mii de persoane.Renata Tolvai, Ela Rose și băieții de la Hotel FM sunt trei exemple care le pot da speranțe altor bihoreni talentați cu vise mari.Orădeanca Renata Tolvai, în vârstă de 20 de ani, câștiga în luna decembrie ediția cu numărul cinci a concursului Megastar Ungaria. Jumătate de an mai târziu, Renata pare să-şi îndeplinească vis după vis, la Budapesta. După ce a câştigat concursul Megastar, s-a mutat într-un apartament de lux în Budapesta, a slăbit aproximativ zece kilograme și a filmat primul videoclip, de 1 Iunie a avut onoarea de a cânta pe aceeaşi scenă cu legendarii de la Roxette, în fața unui public de peste 12.000 de persoane. „ Nici nu mi-a venit să cred când m-au anunţat că eu voi fi cea care va urca pe scenă înaintea celor de la Roxette. Cu un an în urmă mă prezentam la preselecţii, pentru Megastar, şi nici nu mă gândeam că, în vara lui 2011, voi avea ocazia să cant pe aceeaşi scenă cu vedete de talie mondială. Am mari emoţii, dar sarcina asta mă inspiră, abia aştept să cant în faţa miilor de spectatori", spunea Renata înainte de cel mai emoționant concert din cariera sa de până acum. Se pare că toate emoţiile Renatei au fost însă constructive, deoarece membrii trupei Roxette au felicitat-o şi s-au declarat mulţumiţi de atmosfera creată de ea. sursa:Stiri Oradea video----------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------O oradeanca a castigat locul 1 la Miss Universe Romania--------------------------------------------------------------------------

Oradeanca Alexandra Camelia Hadade a reusit sa ocupe locul 1 in cadrul concursului Miss Universe Romania 2011.

Alexandra Camelia Hadade si Andrada Bercheş sunt cele doua oradence care au participat la finala Miss Universe Romania 2011. Alexandra Camelia, cu numarul 11 în concurs, are 21 ani, dimensiuni: 84/70/98, înălţime: 1.83 m. “Îmi doresc să ajung Miss Universe pentru experienţă şi pentru a cunoaşte cât mai mulţi oameni”, a declarat Alexandra inaintea inceperii concursului. Alexandra este studenta la Facultatea de Stiinte Economice din Oradea, profilul management si ii place sa citeasca romane de dragoste sa asculte muzica si sa calatoreasca. Alexandra este o fire ambitioasa si isi propune sa fie buna in tot ceea ce face profitand de fiecare oportunitate pe care o primeste de la viata.

Pe locul 2 s-a clasat Beatrice-Julia Hack, din Targu Mures iar pe locul 3 Emanuela-Elena Radu din Bacau. Miss Universe 2011 a fost desemnata Larisa Popa, in varsta de 24 de ani, din Slatina. Larisa va reprezenta Romania la concursul international Miss Universe care se va desfasura in 12 septembrie la Sao Paolo. sursa: "Bihor online" --------------------------------------------------------------------------------------------------Liber la plimbare pe promenada cea nouă din Oradea

Orădenii se pot plimba în voie pe promenada dintre Podul Intelectualilorşi Podul Dacia. Lucrările au fost finalizate aproape în totalitate, fiind realizată şi o alee specială pentru biciclete şi cărucioare.

Administraţia Bazinală Ape (ABA) Crişuri a desfăşurat lucrări pentru construcţia aleii şi regularizarea albiei, realizând două accese cu scări şi două rampe de la Aleea Gojdu şi până la aleea de promenadă de pe malul stâng al Crişului Repede. Tot în cadrul acestor lucrări a fost montată o balustradă metalică înspre firul de apă, pe toată lungimea aleii de promenadă. „O investiţie similară se realizează acum la Târgu Mureş, iar reprezentanţii administraţiei de acolo iau ca exemplu Oradea, unde s-a reuşit într-adevăr realizarea unui loc frumos, plăcut ochiului, dar care respectă şi normele europene vizavi de asemenea lucrări", a spus David Csaba, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române". În ceea ce priveşte partea de execuţie a Primăriei Oradea, aceasta a realizat o alee carosabilă pentru biciclete şi cărucioare, care se întinde de la începutul Aleii Gojdu pe o lăţime de 2.5 metri. sursa "Stiri Oradea"

Parcul Industrial Eurobusiness a devenit motorul exporturilor din județul Bihor

Bihorul se clasează în acest moment pe locul cinci în topul județelor cu cel mai mare export şi a înregistrat cea mai mare creştere din ţară. Față de același trimestru al anului trecut, Bihorul a cunoscut o creștere de 144/% a exporturilor, cea mai mare din ţară. În opinia specialiștilor, acest lucru a fost posibil datorită companiilor care produc componente electronice pentru export.

Județul Bihor și implicit Oradea a reușit anul acesta performanța de a-și crește exporturile în primul trimestru cu peste 140% față de aceeași perioadă a anului trecut. Este cea mai mare creştere din ţară din acest punct de vedere, potrivit unei analize realizate de site-ul de specialitate businessday.ro.

„Există într-adevăr o creștere considerabilă față de anul 2010. Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie 2010 s-au făcut exporturi în valoare de peste 240 de milioane de euro, anul acesta s-au făcut exporturi în valoare de peste 580 de milioane euro", spune directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Bihor, Zoltan Krausz. Vestea şi mai bună este că anul acesta s-a echilibrat și balanța import-export. „În primul trimestru al anului 2010, valoarea importurilor a fost cu peste 30 de milioane de euro mai mare decât a exporturilor, pe când anul acesta a fost doar cu 300.000 de euro mai mare", a subliniat Zoltan Krausz. sursa:"Stiri Oradea"----------------------------------------------------------------------------------------Excesul de viteza, abaterea preferata

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de ordine publică din cadrul I.P.J. Bihor au continuat şi joi acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 299 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.468 lei. În acest context 13 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate două infracţiuni şi cinci tamponări.

Cea mai mare pondere a abaterilor a fost pentru depăşirea de viteză, rutieriştii sancţionând 200 de şoferi pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Au mai fost pedepsiţi 17 pietoni pentru traversări neregulamentare, nouă sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate două depăşiri neregulamentare, iar 71 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. sursa: "BIHOR ONLINE"------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tot mai mulţi orădeni îşi petrec timpul liber la bazele hipice din judeţ

Pentru a scăpa de stresul cotidian, orădenii aleg să se relaxeze călărind, la cele două baze hipice din judeţ.Orădeanul Cristian Jurcuţ a mers pentru prima oară la călărit în urmă cu doi ani, şi de atunci nu scapă nicio ocazie să se relaxeze în şaua cailor. sursa:"Stiri Oradea" ---------------------------------------------------------------------------------------------------Un susurat în plină vară chiar sub nasul Primăriei - Apa sâmbetei curge prin buzunarele orădenilor

Pierderile pe reţelele de apă sau termoficare par să fie printre cauzele facturilor mari pe care consumatorii orădeni le achită lunar. Din păcate, nu stă în puterea omului de rând să remedieze aceste deficienţe, însă nici factorii responsabili nu par mai preocupaţi de problemă. Un caz concret este avaria de pe Podul Ferdinand semnalată încă din cursul zilei de vineri, care ieri, după cinci zile, nu a fost încă remediată. sursa :"CRISANA" ------------------------------------------------------------------------------------

Accident in Oradea. Motociclist lovit, sofer baut

Motociclistul care circula pe strada Ovidiu Densusianu nu a acordat prioritate in momentul virajului catre strada Mestesugarilor. Pe sens opus se circula in conditii de aglomeratie, motociclistul trecand prin spatele unui autoturism VW Vento, aflat pe banda a doua, iar pe prima banda a fost surprins de un autoturism Audi. In urma impactului, motociclistul a fost aruncat in spatele VW-ului Vento. Soferul autoturismului Vento a declarat ca in momentul impactului el stationa in coloana, pe banda a doua. Motociclistul a suferit rani serioase, el neavand casca de protectie in momentul impactului. Vom reveni cu detalii despre starea motociclistului.

Politistii deplasati la fata locului pentru investigatii au descoperit ca soferul autoturismului Audi avea o alcoolemie de 0,83 la mie. sursa:"BIHOR ONLINE"