DIVERSE

VW Amarok provoacă la drumeţii

Odată cu noul Amarok, Volkswagen Autovehicule Comerciale introduce, pe piaţa europeană, cel mai avansat pickup produs în serie la nivel mondial. Motoarele TDI de ultimă generaţie, de la Amarok – toate având injecţie directă şi supraalimentare – impun noi standarde în materie de economie de carburant şi emisii. sursa:"BIHOR ONLINE" --------------------------------------------------------------------------------------------------Ridica masini la pret triplu fata de privati

Vuşcan jr. a motivat joi plângerea pe care o va înainta Consiliului Local Oradea privind regulamentul de ridicare a maşinilor parcate ilegal.

„Taxa de ridicare este de 250 de lei. Ori firmele private îţi ridică şi transportă o maşină în Oradea la preţuri în jur de 80 de lei. Rolul administraţiei locale e să ofere servicii la cost real, nu să facă profit sancţionând suplimentar, prin încasarea unui profit ascuns, şoferul amendat deja de Poliţia Rutieră. E neconstituţional să sancţionezi de două ori, simultan, aceiaşi contravenţie. Ar trebui scos la licitaţie serviciul de ridicare a maşinilor”, a declarat Vuşcan, confirmând că şi radarele fixe din jurul Oradiei au fost defiinţate fiindcă s-a activat fără licitaţie parteneriatul dintre Poliţia Rutieră şi firma care gestiona radarele încasând procent din amenzi.

Alt aspect atacat de Vuşcan este că maşina ridicată nu se înapoiază până la plata taxelor de ridicare şi depozitare. „Maşina e proprietate privată, apărată de Constituţie, care nu poate fi reţinută de AIO fără procedură de executare silită sau de sechestru. Contravenientul poate fi dat doar în debit, urmând să-şi plătească datoria când poate sau când vrea, cu asumarea penalităţilor. Dar nu să-i fie sechestrată maşina ad-hoc”, a mai spus liderul Mişcării Verzilor Oradea.

Liderul Mişcării Verzilor din Oradea a motivat ieri public plângerea prealabilă pe care o va înainta Consiliului Local pentru modificarea hotărârilor CL Oradea privind regulamentul ridicării maşinilor parcate neregulamentar.

Horea Vuşcan a mărturisit că a studiat problema împreună cu un avocat după ce mama sa a crezut că i s-a furat maşina după ce nu a mai găsit-o unde o lăsase, întradevăr, încălcând normele rutiere. sursa:"BIHORONLINE"-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------CASA DE PIATRA!

In această săptămână, la Oficiul Stării Civile din cadrul Primăriei Oradea şi-au depus actele 142 de tineri, în vederea oficierii căsătoriei civile. Aflaţi numele fericiţilor miri. Tuturor le dorim "Casă de piatră"! sursa:"Crisana"--------------------------------------------------------------------------------Clubul fotografic Nufărul a numărat 35 de petale - Cu o lacrimă în obiectiv şi zâmbetul pe buze

Oradea a devenit ieri capitala artei fotografice, cu prilejul unei duble aniversări: împlinirea frumoasei vârste de 60 de ani de către artistul fotograf Ştefan Toth A. FIAP, preşedintele AAFR, respectiv a 35 de ani de activitate a Clubului „Fotografic" Nufărul din Oradea, pe care artistul fotograf l-a fondat în anul 1976, şi l-a condus cu succes în tot acest timp. Ieri, la ceas aniversar, au fost prezenţi artişti fotografi din ţară şi străinătate, dar şi primarul municipiului, Ilie Bolojan,şi viceprimarul, Biro Rozalia. Artiştii Cvartetului „Varadinum", care au fost alături de Fotoclubul sărbătorit şi de preşedintele acestuia din anul 1990, au oferit, şi cu acest prilej, momente muzicale de excepţie. sursa:"Crisana"---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tabăra MASH la final
Zeci de studenţi din întreaga ţară şi însoţitorii lor au luat parte pe parcursul săptămânii trecute, în Munţii Bihorului, la un stagiu de pregătire. Astfel a debutat a XVI-a ediţie a taberei MASH, tabăra de instruire în intervenţii în situaţii de urgenţă. Şaizeci de studenţi medicinişti au fost iniţiaţi şi pregătiţi timp de o săptămână pentru intervenţii în situaţii speciale, astfel încât să poată deveni un sprijin pentru serviciile speciale de salvare. sursa:"Crisana"--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------EXCLUSIV Ceaușescu și-a arătat la șah adevărata față: vulnerabil, impulsiv, orgolios, ignorant

O simplă partidă de șah într-o celulă de la Jilava a expus adevărata personalitate a viitorului dictator. Ceaușescu nu suporta să piardă și a făcut scandal când s-a întâmplat asta.

Un fost tovarăș de celulă al lui Nicolae Ceaușescu l-a descris pe acesta ca fiind "singur" și a spus despre el că "se bâlbâia aprig". Autorul descrierii nu avea habar că Ceaușescu e şeful lui în ierarhia utecistă. Cu atât mai puţin nu știa şmecheria întâlnirilor cu Lenuţa în case conspirative.
sursa:"Adevarul.ro"
--------------------------------------------------------------------------------------------------Meserii care şi-au recâştigat valoarea

Acum zeci de ani, bucătarul, frizerul, croitorul şi tâmplarul erau oameni de bază în societate. Cu timpul, ei au fost priviţi cu superioritate de angajaţii de birou. Meseriile de bază ale românilor au început să fie din nou preţuite în ultima vreme. Multe dintre ele şi-au schimbat denumirea pentru a atrage cât mai mulţi specialişti. sursa:"Adevarul.ro"
--------------------------------------------------------------------------------------------------Autobuz de 1,1 milioane de dolari pentru Barack Obama

Secret Service a cumpărat două autocare blindate care vor fi folosite de preşedintele american şi de candidatul republican la preşedinţie în campania de anul viitor.

Costurile finale ale celor două autocare, fiecare în valoare de 1,1 milioane de dolari, vor creşte, întrucât Secret Service trebuie să mai adauge diverse echipamente pentru a asigura o protecţie cât mai bună viitorilor candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2012.

În trecut, agenţia obişnuia să închirieze astfel de autocare pe perioada campaniei prezidenţiale.

Potrivit site-ului politico.com, preţul obţinut de Secret Service este unul bun. În general, autocarele de lux ale companiei Hemphill Brothers din Whites Creek, Tennessee, costă între 1,5 şi 2,5 milioane de dolari. sursa:"Adevarul.ro" --------------------------------------------------------------------------------------------------Adrian Sitaru, învingător la Locarno

Lungmetrajul „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii“, regizat de Adrian Sitaru, a câştigat Premiul pentru cea mai bună regie şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Bogdan Dumitrache, la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Locarno.

Gala de decernare a avut loc sâmbătă, 13 august. „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" va ajunge în cinematografele din România toamna aceasta. Filmul regizat de Adrian Sitaru este a a doua victorie de la Locarno a cineastului român. În 2007, acesta a fost câştigătorul secţiunii „Pardi di domani", cu scurmetrajul „Valuri". sursa:"Adevarul.ro" --------------------------------------------------------------------------------------------------Băsescu regretă al doilea mandat la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu le-a mărturisit râzând tinerilor români din diaspora, reuniţi la tabăra de vară de la Sulina, că îi pare rău că a câştigat şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.

După ce unul dintre participanţii la şcoala de vară a remarcat că legea fundamentală nu-i mai permite şefului statului să candideze pentru al treilea mandat, Băsescu a intervenit amuzat: "Să ştii că-mi pare rău că-l fac şi pe al doilea!"

Băsescu a mai declarat că este dispus să renunţe la o parte din mandatul său de preşedinte, în cazul în care Constituţia este revizuită, iar alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale - suprapuse. sursa:"Adevarul.ro" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Mamă, ursul mă mănâncă…şi-a adus şi puii!” Convorbirea telefonică terifiantă a unei tinere cu mama sa în timp ce era ucisă
O mamă din Rusia a ascultat la telefon cum fiica ei adolescentă este mâncată de un urs şi de puii acestuia.

Olga Moskaliova, în vârstă de 19 ani, şi-a sunat mama de trei ori, pentru a o anunţa că este mâncată de un urs. Apelurile disperate ale fetei nu au speriat-o la început pe mama acesteia, care a crezut că este o glumă. La un moment dat Olga a început să strige: "Mamă, ursul mă mănâncă, este atâta agonie. Mamă, ajută-mă". În acel moment Tatiana, mama fetei, şi-a dat seama că durerea din vocea fiicei ei este reală. Femeia a ascultat îngrozită mârâitul ursului şi sunetele pe care le scotea când mesteca, relatează The Sun.

Tatiana şi-a sunat atunci soţul pentru a cere ajutor, dar nu a primit răspuns. În acel moment a alertat poliţia.
Femeia nu ştia că soţul ei fusese deja ucis, de acelaşi urs, cu câteva minute înainte. Olga a văzut atacul animalului asupra tatălui său şi a încercat să fugă. A fost prinsă după 70 de metri şi sfâşiată.

În timpul atacului prelungit, tânăra a avut timp să îşi sune mama de mai multe ori înainte de a muri. La un moment dat ursul a plecat. Olga şi-a sunat atunci mama pentru a doua oară. "Mamă, ursul se întoarce. Şi-a adus puii....mă mănâncă!"
Olga Moskaliova avea 19 ani

În cel de-al treilea apel, la aproape o oră de la primul, Tatiana a simţit că fiica ei este pe moarte.

Aparent, animalele au lăsat-o să moară şi au plecat. "Nu mă mai doare, nu mai simt nimic. Iartă-mă pentru tot...te iubesc atât de mult". Apelul s-a întrerupt.
Politia a sosit o jumătate de oră mai târziu. Ursii încă mai devorau cele două trupuri lipsite de viaţă.
O echipă de vânători a ucis ursoaica şi pe cei trei pui ai ei.
În Rusia, astfel de atacuri au loc frecvent. Urşii atacă de obicei persoanele care s-au stabilit în habitatul lor natural. sursa:"Adevarul.ro" -------------------------------------------------------------------------------------------------Olandezii vor să-şi construiască un munte "adevărat"

Mai multe federaţii din Olanda, cu nostalgia sporturilor de iarnă practicate în Alpi, fac campanie pentru a construi în ţara lor un munte de 2.000 de metri altitudine, relatează 7sur7.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/foto_1172570_olandezii-vor-sa-si-construiasca-un-munte-de-2-000-de-m-altitudine_863168.html#ixzz1VVtY5NwU
sursa:"REALITATEA.NET" ---------------------------------------------------------------------------------------------------Experţi NASA: Extratereştrii ne-ar putea ataca

Doi reputaţi oameni de ştiinţă de la NASA şi Universitatea Pennsylvania avertizează că propriul nostru comportament ne-ar putea pune beţe în roate în relaţia cu vecinii spaţiali, pentru a apăra planeta de pământenii poluatori.

Analiza, care a luat în calcul principalele scenarii care ar putea avea loc în cazul unei întâlniri de gradul III, a fost realizată de cercetătorii de la Departamentul pentru ştiinţe planetare al NASA, alături de profesori de la Universitatea din Pennsylvania.

"Este garantat că vom pierde o eventuală bătălie cu extratereştrii şi există o probabilitate mare ca această pierdere să fie atât de mare încât vom înceta să supravieţuim ca civilizaţie. Pe de altă parte, dacă extratereştrii decid să îşi folosească puterile superioare pentru a ne ajuta, atunci avem şanse mari să ne rezolvăm multe probleme", arată studiul.

Aici însă trebuie luat în calcul şi comportamentul vizitatorilor, dacă sunt egoişti cum sunt oamenii de multe ori sau pun valoarea pe viaţă şi pe protejarea ei. Oamenii de ştiinţă speculează însă că o civilizaţie avansată are mai mari şanse să coopereze. De aceea, sunt şanse mari ca extratereştrii să fie paşnici şi ecologişti, fiind capabili să se dezvolte fără să distrugă mediul.

Dar, NASA avertizează că există şi reversul medaliei: aceştia ar putea totuşi să decidă să facă o faptă bună, scăpând planeta de o civilizaţie care nu se dezvoltă sustenabil, la fel ca ei: "Extratereştrii ne-ar putea ataca nu din egoism, ci din dorinţa universală de a face galaxia un loc mai bun", arată studiul, potrivit

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/experti-nasa-extraterestrii-ne-ar-putea-ataca_863187.html#ixzz1VVwlhtCy
sursa:"REALITATEA.NET"