Stiri

Atac terorist la Oslo Amy Winehous a incetat din viata ASTAZI se deschide oficial Registrul Donatorilor Neinruditi! Jaf armat la Bucuresti. --------------------------------------------------------------------------------------------------Stadionul National ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Aradul sub imperiul apelor----------------------- -------Deşi situaţia cea mai dramatică s-a înregistrat la Pâncota (aici a fost convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă), şi alte localităţi au stat sub ameninţarea apei. La Lipova, DN 7 a fost acoperit de ape pe 80 de metri, la Sebiş o casă a fost deja inundată, la Hălmagiu o alta, de pe strada Primăriei, iar la Moneasa zona bisericii. Cei din Dieci aşteaptau şi ei apele să pună stăpânire pe terenuri.

Codul portocaliu de inundaţii a fost instituit sâmbătă pentru Zerind, Criş, Ineu, Sebiş, Moneasa, Gurahonţ, Brazii, Chisindia şi Şilidia, în intervalul orar 10.55-12.55, fiind aşteptate ploi care puteau atinge 40-50 de litri/ mp. sursa:"Bihor online" -------------------------------------------------------------------------------------------------O nouă punte de beton peste drumul de fier
Pasajul rutier Theodor Neş începe să prindă contur, odată cu montarea celor două pile, respectiv consolidarea culeelor. Până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi montate cele şase grinzi longitudinale din metal care au o lungime de 31 de metri. În a doua parte a lunii august se va turna placa, fiind nevoie de 28 de zile pentru maturarea betonului. În aceste condiţii, constructorul dă garanţii că termenul de 15 septembrie a.c. va fi respectat.

În luna mai a acestui an, au demarat mult aşteptatele lucrări de reabilitare la Pasajul Theodor Neş. Într-o primă etapă, muncitorii au demolat parapeţii de beton de pe mijlocul podului, care aveau rolul de a limita accesul în zonă a autovehiculelor cu gabarit mai mare. Apoi, au fost desfiinţate trotuarele şi s-a reuşit decopertarea căii de rulare, după care s-a trecut la spargerea betonului dintre grinzile montate de-a lungul pasajului proiectat în 1908. Zilele trecute s-a finalizat consolidarea celor două culee, fiind refăcută bancheta cuzineţilor. De asemenea, ieri s-a reuşit montarea celor două pile de oţel. „Până la finele săptămânii se va reuşi montarea şi celor 6 grinzi longitudinale de 31 de metri fiecare. În a doua parte a lunii august vom trece la turnarea plăcii de beton, mai ales că avem nevoie de 28 de zile pentru maturarea lui. Până pe 15 martie, circulaţia rutieră se va relua în zonă", ne-a declarat Marius Ionaşcu, şef Secţie L 3 CFR. Pentru a profita de oportunitatea oferită, conducerea CFR a demarat şi ea nişte lucrări pe sub viitoarea traversare rutieră, astfel s-a trecut la înlocuirea unor traverse de căi ferate. Valoarea lucrărilor de proiectare şi execuţie este de 2.699.244 lei, plus TVA, antreprenorul lucrării fiind Abed Nego. Conform proiectului, după reabilitare, partea carosabilă va avea două benzi, în lungime de 33 m şi 14 m lăţime, şi două trotuare pentru pietoni, de 1,5 m fiecare. Asfaltarea şi lucrările de suprastructură vor fi executate de Selina, în baza contractului de întreţinere străzi. sursa:"Crisana"
--------------------------------------------------------------------------------------------------Derby-ul Poli Timisoara – FC Bihor se disputa in nocturna

Sezonul oficial 2011/2012 în Seria a II-a din Liga a II-a va debuta vineri seara, 19 august. cu meciul dintre Poli Timişoara şi FC Bihor. Două din cele trei echipe care n-au primit licenţă pentru prima ligă.

„FC Bihor a încheiat un contract cu postul tv Digi Sport în ceea ce priveşte televizarea jocurilor de pe teren propriu ale echipei noastre din noua ediţie de campionat. Astfel, Digi Sport deţine exclusivitatea asupra înregistrărilor audio-video de la meciurile pe care FC Bihor le va desfăşura pe teren propriu în ediţia de campionat 2011-2012 (tur-retur). Primul joc din noul sezon oficial, FC Bihor îl va disputa vineri, 19 august, de la ora 20.30, în deplasare, la Timişoara, în compania echipei locale Poli. Întrucât şi Poli are contract cu Digi Sport şi acest meci va fi transmis de către postul tv mai sus amintit”, se menţionează într-un comunciat al clubului orădean. sursa:"BIHOR ONLINE"------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Biletele de tren se scumpesc de mâine cu 18%

CFR Călători a anunţat sâmbătă că, începând de duminică, 14 august 2011, tarifele la transportul feroviar de călători se vor majora cu 18 la sută.
sursa:"Adevarul.ro"-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Miron Cozma, implicat într-un scandal la Ziua Marinei


Reprezentatul revoluţionarilor din Contanţa, Nicolae Mavrodin, şi Miron Cozma au încercat să intre pe faleza unde au loc festivităţile de Ziua Marinei. Nu au fost lăsaţi să intre şi atunci au strigat la megafon lozinci împotriva preşedintelui şi "Să traiască Marina Militară".

Revoluţionarul fost luat pe sus de jandarmi, dar a leşinat înainte de a ajunge la maşina autorităţilor. Jardarmii au încercat să-i acorde primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

"Mai mult persoane au tulburat liniştea publică. E vorba de instigare şi intenţia de a tulbura liniştea publică, au strigat la megafon. E păcat ca aşa ceva se întâmplă la Ziua Marinei. Nu puteau cei care au organizat să continue programul şi oamenii nu auzeau discursurile. Persoanele vor fi sancţionaţi conform legii 60. Amenda ajunge la 3.000 de lei. Acum s-au mai liniştit lucrurile", a declarat Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt de Jandarmerie.

"Jandarmii m-au împins şi pe mine şi pe prietenului meu şi i-au dat un pumn în ficat", a declarat la Realitatea Tv, Miron Cozma.

Miron Cozma s-a luat la ceartă cu jandarmii şi le-a cerut să-l lase să de cordon pentru a avea grijă de prietenul său, care a leşinat. Bărbatul şi-a revenit înainte de sosirea ambulanţei, dar a fost transportat la spital pentru investigaţii.

"Am venit din respect pentru Ziua Marinei. În această perioadă, am fost urmăriţi permanent şi atenţionaţi şi ameninţaţi încă de la intrare. Colegul meu a fost reţinut. Jandarmii nu au putut arăta niciun act prin care să se legitimeze. Eu sunt la Societatea Internaţională pentru Drepturile Omului. Cine sunt ei? Servitorii lui Băsescu? Ştim asta... N-am strigat lozinci. Am fost calm, ne-am plimbat", a spus Miron Cozma.

După acest episod, fostul lider al minerilor din Valea Jiului susţine că intenţionează să-i dea în judecată pe Traian Băsescu şi pe Gabriel Oprea. "Ce e aici este poliţie politică", adaugă Cozma.


Cât despre posibilitatea ca şeful statului să participe la festivităţile cu ocazia Zilei Marinei, Cozma adaugă: "Nu cred că are curaj Băsescu să vină. Lui îi e frică de oameni."

Între timp, manifestările dedicate Zilei Marinei continuă pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/miron-cozma-implicat-intr-un-scandal-la-ziua-marinei-video_861776.html#ixzz1V6Qe4HL8 sursa:"Realitatea.net"--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fratele Elenei Udrea a atacat o echipă de jurnalişti de la Antena 3

O echipă de jurnalişti de la Antena 3 a fost atacată joi de fratele Eleni Udrea, care s-a repezit spre reporteri şi i-a înjurat.

UPDATE Elena Udrea a redactat o scrisoare deschisă, în cadrul căreia îl acuză pe Dan Voiculescu că exercită presiuni asupra familiei sale şi încearcă să-i distrugă reputaţia. Udrea a afirmat că familia sa nu doreşte să apară în presă ci vrea să trăiască în anonimat.

Şefa secţiei Politic de la Antena 3, Adriana Duţulescu, a afirmat, pentru postul deţinut de Dan Voiculescu, că jurnalistul Ionuţ Cristache a descoperit că cel care i-a atacat este fratele ministrului Turismului. „Acesta a aflat de fratele demnitarului atunci când a făcut un reportaj în Suceava, acolo unde au trăit bunicii materni ai Elenei Udrea. Nici colegii de partid nu ştiau despre existenţa acestui frate al lui Udrea“, a spus aceasta, pentru Antena 3.

Echipa Antenei 3 a mers în cartierul Drumul Taberei din Capitală, acolo unde Elena Udrea este deputat, şi l-au găsit pe fratele ministrului Turismului, care i-a atacat pe jurnalişti. „Are un comportament ciudat, nu are job, e şofer al soţiei sale, Cristina Udrea. Cei doi pleacă în fiecare dimineaţă de acasă, se opresc la cabinetul de parlamentar al Elenei Udrea şi, apoi, el se întoarce acasă", a adăugat Duţulescu.

Incidentul a avut loc la doar o zi după ce altă echipă de jurnalişti a fost atacată la Timişoara de membrii unui clan de ţigani. sursa:"Adevarul.ro" --------------------------------------------------------------------------------------------------Boc şi Ponta, ceartă erotică

Replici cel puţin neobişnuite între Putere şi Opoziţie. Emil Boc şi Victor Ponta s-au contrat în declaraţii legate de modul în care s-a desfăşurat campania pentru alegerile parţiale care vor avea loc duminică, în Neamţ şi Maramureş. Şi, în timp ce Puterea vorbeşte despre "vise erotice" în rândul Opoziţiei, replica nu întârzie să apară. "Cred că Boc nu ştie ce înseamnă 'erotic'. Îl deplâng pentru asta", spune Ponta.

Victor Ponta acuză că ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a mers în teritoriu pentru a-i ameninţa pe primari, înaintea alegerilor.

"Doamna Udrea s-a deplasat personal ieri, s-a întâlnit cu primari, şi a promis că semnează proiecte, dacă obţin voturile respective", a spus Victor Ponta.

Imediat, Emil Boc a sărit în apărarea colegei de partid. "Victor Ponta are vise erotice!", a spus premierul.

Ulterior, la Realitatea TV, Ponta a adus câteva precizări: "Eu am prezentat nişte lucruri concrete, care pot fi sau nu contestate. De exemplu, sunt convins că domnul Boc ştie că doamna ministru Elena Udrea a fost ieri la Baia Mare şi a semnat acele contracte. Eu spun că nu e o coincidenţă că le-a semnat înainte de alegeri, putea domnul Boc să-mi răspundă serios şi să-mi spună că a semnat acele contracte ca ministru, indiferent de alegeri. Eu am adus nişte fapte, iar la acestea, premierul României putea să-mi spună: 'Vom verifica. Dacă s-a încălcat legea, indiferent că este vorba de PSD, PNL, PDL, vom sancţiona'".

Cât despre "visele erotice" invocate de premier, Ponta răspunde: "Cred că Boc nu ştie ce înseamnă erotic. Putea să spună că am fantezii, că inventez. Folosind termenul de erotic, nu ştiu, probabil că s-a gândit la altceva... Afirmaţiile pe care le fac, dacă le pot dovedi - bine, dacă nu înseamnă că fabulez, dar cred că e util dacă primului ministru al României explicăm ce înseamnă şi erotic, ca să nu mai facă greşeli de exprimare. Cel care a emis acest lucru cred că nu ştie ce înseamnă erotic şi îl deplâng pentru asta."

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/boc-si-ponta-cearta-erotica_863208.html#ixzz1VVqZgs20 sursa:"REALITATEA.NET"